Tuesday, 3 September 2013

HARYANIE ATHIRAH

Alhamdulillah 24 august 2013 genap tyra 11 bulan..hari nie 4 september 2013 ada lg 20 arie tyra akn genap 1 tahun..cepat ak rs masa berlalu masih ak rs kn br semalam ak lahir kn dye.
sepanjang tempoh nk masuk 11 bulan tyra dah pandai berdiri sndiri n dah melangkah sebanyak 4 & 5 tapak..insyallah genap setahun nnt tyra dah pandai berjalan tanpa jatuh...
ak n my dear tercari-cari mainan pe yg sesuai ngan tyra tok bg dye main,mainan nie kdg2 bleh buat dye bosan..akhirnyer ada satu mainan yg bleh buat dye tertarik tp ms 2 kt umah abg ak nk sebut mana nya ak xtau tp mmg dye suka main benda 2..
ak n my dear pon crik la di pasar2 raya tp semuanya mahal2,akhir sekali ak p GM klang..walaupon xbesar tp ok la buat tyra main n yg paling ak suka x membayahakan...
ak bersyukur sgt tyra membesar dgn sempurna..ak harap tyra akn jd ank yg bijak,pandai,selehah n hormati org yg lbh tua..aminnn
 


 tyra with new toy...
 

Thursday, 15 August 2013

RAYA..RAYA..RAYA...

Last update time puasa skrg dah kite dah menyambut aidilfitri,agaknye belum terlambat ak nk ucapkn slmat hari raya aidilfitri buat semua..
Raya tahun nie ak blik ke kmpg mak di sekinchan,tp hanya ak n tyra je bab my dear x apply cuti raya...sedey gak xdpt raya ngan dye ialah ak n tyra kt kmpg my dear plak kt klang..tp raya ke-3 my dear blik dgn rambut baru (botak)..hehehehe
apapon ak nk ucapkn sekali lg SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

Abah ngan cucu-cucu...
 
raya pertama, p raya di umah sedara mak with k.long uji n family...

raya pertama berdua purple...
 
with ank-ank buah

raya ke-2..
 
nie la rambut raya my dear....
 
akhirnye blik ke klang kami dapat juga snap pic bersama....
 
k.a.m.i
(daddy, mummy & tyra)
 

 

 

 


Sunday, 21 July 2013

new memories n stail tyra..

Asalamualaikum  semua,dah lma ak x update blog kn,okey la skrg kite di dlm bulan RAMADHAN byk perkara yg perlu ak pikir kn menu tok buka,menu tok sahur,keletah si tyra n persiapan raye...

ak sbnarnyer nk citer perkembangan terbaru tyra lg 2 arie tyra genap 10 bulan..sepanjang nk capai usia 2 byk perubahan n keletah dye yg mencuit atie ak...ak rasa eppy,teruja n excited bab tyra membesar didepan mata ak...
first yg buat ak geram ngan dye ble dah pandai merajuk..dah pandai buat mcm2 memek muka ble owg amek pic dye..cth cm nie...







tp skrg nk tgk dye tayang gigi atas n bwh smpai ak kene uat cmnie...

hahahha..2 pon npk ckit je gigi atas,tp akhirnyer dpt gak ak snap pic gigi dye dgn bantuan my dear...hehehehe...
nie la gigi dye yg susah sgt dye nk tjuk....


ak panggil gigi dye gigi gergasi bab besar2....hihihi
ak arap sgt tyra akn membesar n menjadi ank yg solehah,mendengar kata n hormat pd semua owg tua...Aminnn

Thursday, 6 June 2013

TYRA..oh..TYRA..

Knpe post title ak nie tyra..oh..tyra sbb dye la segala2nye bg ak,dye la madu,racun,tmpat bermanja n seluruh nyawa ak...
Skrg dye dah 8 bulan byk perkembangan dye yg buat ak eppy..dye br sebulan blh duduk,2 minggu bleh merangkak,2 minggu dah ada 1 btg gigi n 1 minggu dah pandai nk berdiri n memanjat...paling ak suke dye pandai uat memek muka...
Ya allah s.w.t begitu cpt pergerakkn tyra,ak x sangka cepat sgt dye n aktif sekali..
ak xtau cmne nk cerita kt korg pasal tyra nie,jd ak bg korag tgk pic n video dye..ok..

babby hinngga 3 bulan
4 bulan

5 bulan
 
6 bulan
 
 

7 bulan
 



8 bulan

video tyra mula-mula merangkak...
 
video
 
video video video



JALAN-JALAN

Dah lama x update blog ak bleh lupe password dye..hihihihi
ok lah ak citer pasal knduri kawen,perkembangan tyra n kesihatan ak...

31 mei 2013 ak berangkat ke KEDAH menghantar kazen ak nikah,first time jejakkn kaki kt sna alhamdulillah sekali lafaz je ak dah dapat kazen baru...hihihi
Kat sna sempat la kami jln-jln kt PEKAN RABU n PADANG BESAR..
 


 slmat pengantin baru my dear kazen IJAI & KINAH



Ok next update kt post lain pasal perkembangan my lil bambam tyra...

Tuesday, 5 February 2013

GOOD NEWS..

Mesti korang nk tau p good news ak kn???good news nye my lil bambam dah pandai meniarap dgn sndiri..ak eppy sgt2 dpt tgk dgn sdirinye dye meniarap..walaupon masih xberape stabil...paling uat ak geram dgn dye nie sentiasa tersenyum..lau nk ketawa pon sma..
mummy eppy ank mummy membesar dgn cepat..love u 1,2,3 sayang....






senyuman yg buat mummy n daddy geram.....














mula-mula ok lma2 dye penat...cian ank mummy...